ÖĞRETMENLER GÜNÜ

25.11.2020 589

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşmişti.

Ulu Önderimizin 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun bu unvanı aldığı yıldönümlerinde ülke çapında bu tarihin tüm öğretmenlere armağan edilmesine karar verilmiştir.

Biz öğretmenlere bu günü anlamlı kılan yegane varlık öğrencilerimizdir. Bizlere en güzel hediye ise onları hayata fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şekilde hazırlayabilmektir. Onların kalplerine dokunabilmek, hayatlarında güzel bir iz olarak kalabilmek bizim için her şeye değer. 24 Kasım öğrencilerle güzel. Maalesef bu yıl öğrencilerimizden ayrı kaldık. Bir sonraki Öğretmenler Günü'nde öğrencilerimizle birlikte olabilmek dileğiyle...